notes

/Home ....
....

svētdiena, 2020. gada 11. oktobris

Bezmaksas hostings Firebase

Firebase (https://firebase.google.com) ir Googles nopirkta kompānija, kas izmanto Google App Engine rīkus. Cik zināms, pati Google no 2020.g.septembra pieprasa bankas karti. Firebird pagaidām ļauj lietot bezmaksas versiju ("Spark"), tieši Googles infrastruktūrā -tieši savā virtuvē. Nekādas bankas neprasa. Varbūt tas mainīsies, bet pagaidām var lietot.

Kā hostēt:

1. Ieiet ar Googles accountu Firebase lapā (vai panelis https://console.firebase.google.com/) un izveido projektu (taisam smuku nosaukumu, nevarēs mainīt) Web hostingam [<code>]. Konfigurācijā viss vienkārši, 4 soļi tik spaida. Skriptus redzam, bet pagaidām nevajag.

2. Atver Googles Shell (https://ssh.cloud.google.com), tajā redzami projekti Googles App Engine resursos. Var ar gcloud, gsutil menedžēt visus projektus, bet mums to nevajag. Mums vajag tikai Firebase.

Viss, kas jālieto ir 2 linuxa komandas:

 firebase init

Sagatavo un uzslēdz projektu.

Augšupielādējam (3 punktiņi upload, vai drop file) folderi public/ ar vienu failu tajā index.html, kurā ieliekam tās dažas scriptu rindiņas no konfigurācijas, firebase skripti. Pamatfolderī jābūt failam firebase.json

 { "hosting": {
  "public": "public",  // the only required attribute for Hosting
  "ignore": [
    "firebase.json",
    "**/.*",
    "**/node_modules/**"
  ]
}}

To var augšupielādēt (trīs punktiņi), vai izveidot turpat Shell editor logā. Viss. Tālāk deploy visu:



 firebase deploy --only hosting

Izveidos web lapu

 https://<projekta-ID>.web.app

Piemērs: https://ezis.web.app/tubes/tubes.htm

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru